Kokoamme tälle sivulle yrityksille tärkeää tietoa koronaan liittyen.

Informaatio on lajiteltu teemoittain. Lue lisää klikkaamalla otsikkoja alla.

12.6. Business Finlandilta uusi tilapäinen lainarahoitus tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan paljon työllistäville yrityksille häiriötilanteen ratkaisemiseen.

Laina on tarkoitettu Suomessa toimiville vähintään kuusi henkilöä työllistäville pk- ja midcap-yrityksille sekä merkittävää liiketoimintaa tekeville säätiöille ja yhdistyksille.

Lue lisää.

 

5.6. Koronatuet ja hyvitykset ravitsemusalan yrityksille avautuvat tänään

Ravintoloiden liiketoimintaa rajoitettiin lainsäädännöllä voimakkaasti koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi 4.4. – 31.5.2020 väliseksi ajaksi. Eduskunta edellytti rajoitukset hyväksyessään kohtuullisten kustannusten kompensointia ja toimia, joilla lievennetään vaikutuksia.
Tuki koostuu kahdesta toisiaan täydentävästä osasta ja joita on mahdollista saada kumpaakin.

Ravintoloiden tuki avautuu 5. kesäkuuta. Lisätietoa ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksen sivuille tulevasta palvelusta. Tuen maksamisesta vastaa ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus). Hakukanavat aukeavat tänään 5. kesäkuuta. Neuvonta tapahtuu ELYn poikkeusrahoitusneuvontaringin kautta.

Näiden linkkien kautta lisätietoa:

 

Hallinto ja rahoittaminen

Täältä löydät yrityksen rahoitukseen ja rahoitusinstrumentteihin liittyvää tietoa erilaisiin yritysten rahoitustarpeisiin. Ajoittaiset rahoitustarpeet voivat olla myös pidemmät toimitus- ja maksuajat. Rahoitustarve voi liittyä yrityksen selviämiseen akuutissa kysynnän muutoksessa tai muun häiriön aiheuttaman tilanteen turvaamisessa. Oman panoksen lisäksi rahoitusta voi saada niin yksityisen sektorin kuin julkisenkin sektorin rahoituslähteistä.

Työsuhdeasiat, henkilöstön irtisanominen ja lomauttaminen 

Täältä löydät tietoa työnantajille koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Nostamme esiin tietoa YT:stä, lomauttamisesta, irtisanomisesta, karenssista ja sairauspäivärahasta. Kelan palveluista, hakemuksista ja etuuksista. Kysymyksiä ja vastauksia yleisesti rajaliikenteen rajoittamiseen.

Kansainvälinen kauppa

Täältä löydät tietoa kansainvälisen kaupan tilanteesta riskien minimoimiseksi, muun muassa viranomaisohjeista matkustamiseen ja rajanylitykseen liittyen sekä tietoa Korona-tilanteesta maailmalla.