HHJ (Hyväksytty Hallituksen Jäsen) -kurssi. Hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Suuren suosion ja kysynnän vuoksi kauppakamarimme järjestää seuraavan, järjestyksessään jo kahdennentoista HHJ-kurssinsa maaliskuussa 2020.

 

 

Toimiva hallitus toimii osakeyhtiön voimavarana ja suunnannäyttäjänä. Hyvästä ja sitoutuneesta hallituksesta hyötyvät niin yrittäjä, yritysjohto kuin omistajat ja rahoittajatkin. Yrityksen kasvu, kansainvälistyminen, uudistuminen, tuotteiden kaupallistaminen ja markkina-alueiden laajentaminen tarvitsevat tuekseen kokeneita asiantuntijoita ja liiketoimintaosaajia. Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset ja markkinahäiriöt ovat helpommin havaittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyllä on ensiarvoinen merkitys yrityksen tarvitsemien ulkopuolisten voimavarojen sitouttajana. Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) –kurssikokonaisuus aktivoi ja kehittää pk-yrityksen hallitustyöskentelyä.

HHJ-kurssi tukee erinomaisesti myös johtoryhmätyöskentelyn kehittämistä, se suuntaa ajattelua kohti laajempaa kokonaisuutta ja ohjaa työstämään strategiaa tavoitteellisesti kohti toiminallisten tavoitteiden toteutumista.

Kurssi sopii kaikille hallitustyötä jo tekeville tai sitä harkitseville henkilöille. Kurssi soveltuu myös kunnallisten osakeyhtiöiden ja liikelaitosten hallitustyöskentelyn kehittämiseen. Kurssin käyneillä on myös mahdollisuus suorittaa HHJ-tutkinto. HHJ-kurssi on Tampereen kauppakamarin ja Hallituspartnerit ry:n kehittämä.

100% edellisten HHJ-kurssiemme osallistujista suosittelee kurssia!

”Hallituksen riittävä osaaminen on tärkeää sekä yritysten nykyhetkeä että tulevia haasteita ajatellen. Erityisen tärkeää on ymmärtää omistajien, hallituksen ja toimitusjohtajan roolit ja vastuut. HHJ-kurssin erinomaiset luennot ja mielenkiintoiset tosielämän Case-esimerkit ovat hyvä ja käytännönläheinen tapa tarkastella ja oppia liiketoiminnan johtamista ja kehittämistä hallitustyön näkökulmasta. Suosittelen!”

Pentti Puhakka, Director, Manufacturing Network Development Global,
hallituksen jäsen, Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari

”Voin todella lämpimästi ja varauksetta suositella HHJ-kurssia sen erinomaisen tietosisällön puolesta. Kurssin kouluttajat olivat poikkeuksetta asiansa tuntevia ja innostavia ja useat tosiyrittämisen Case-kuvaukset rikastuttivat vielä lisää opittua asiaa. Kurssin vuorovaikutteisuus tutustuttaa myös alueen eri toimijoihin ja verkostoitumistakaan ei voi välttää. Hyvä sijoitus omaan osaamiseen ja omaan yritykseen.”

Karel McLeod Smith, Integraatiojohtaja/CDO – Hyria koulutus Oy, toiminnanjohtaja – HRAKS

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari on järjestänyt HHJ-koulutusta vuodesta 2008 lähtien. Kurssin on alueellamme käynyt noin 200 hallitustyöskentelystä kiinnostunutta. Koko maassa on järjestetty jolähes 500 HHJ-kurssia.

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin 12. HHJ-kurssi käynnistyy maaliskuussa 2020. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu pian ja liity rohkeasti hallitusosaajien joukkoon!

Kurssi-isäntä:

Kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta, joiden lisäksi on ryhmätyö ja lukupaketti. Jokaiseen päivään liittyy yritys-case päivän aiheesta – sopivasti teoriaa ja käytäntöä. Voit ladata tarkan ohjelman sivun alalaidasta.

1. jakso: Hyvä hallintotapa to 5.3. klo12.45 – 17.30

2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi to 12.3. klo 12.45 – 17.15

3. jakso: Strategiatyö to 19.3. klo 12.45 – 17.15

HHJ-ryhmätyö to 26.3. klo 12.45 – 17.15

4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus to 2.4. klo 12.45 – 19.00

Tutkinto: HHJ-kurssin jälkeen voit osallistua HHJ-tutkintoon. Kurssin käynyt ja tutkinnon hyväksytysti suorittanut on oikeutettu käyttämään HHJ-nimikettä. Tutkintoja järjestetään kaksi kertaa vuodessa Tampereella. Tutkinnosta voit lukea lisää täältä. Tutkintomaksu ei sisälly kurssin hintaan.

Hinnat:
Kauppakamarin jäsenet 1750 € + alv 24 %
Normaalihinta 2500 € + alv 24 %
Osallistumismaksu laskutetaan 2. osion jälkeen.

Kirjallisuutta: (sis. hintaan)
Hyvä hallitustyö: Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen , 2017
Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen, Corporate Governance; Keskuskauppakamari (on liitteenä Hyvä hallitustyö –kirjassa).

Ilmoittautuminen:
Rekisteröidy
 valtakunnalliseen HHJ-portaaliin osoitteessa www.hhj.fi ja tunnukset saatuasi kirjaudu sisään järjestelmään ja ilmoittaudu kurssillemme viimeistään to 20.2. mennessä.

Peruutusehdot:
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme 50 % osallistumismaksusta. Viikkoa ennen tilaisuutta tai sen jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Lisätiedot:
koulutuspäällikkö Lilla Jokinen, puh. 040 1979 823 tai lilla.jokinen@kauppakamari.fi

Ohjelma: