Kauppakamari tukee monin eri tavoin kasvuhaluisia yrityksiä. Yksi tällainen on uusi Jeesaaja-palvelumme. Kauppakamarin Jeesaajat ovat kokeneita, aktiivisesti liike-elämässä toimivia henkilöitä, jotka haluavat jeesata Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin jäsenyrityksiä kasvun polulla.

Jeesaaja-sana kertookin jo palvelun luonteen. Voit soittaa Jeesaajalle ja kysellä kokemuksista ilman laskun pelkoa. Toki, voit sopia joidenkin Jeesaajien kanssa myös syvemmästä maksullisesta yhteistyöstä tai toimeksiannosta. Ota yhteyttä, tarjoamme jeesiä!

Pasi Helminen

asiakkuuspäällikkö, Canorama Oy
040 5688205
pasi.helminen@canorama.fi

Olen työskennellyt yli 21 vuotta IT ja ICT alalla. Tästä ajasta seitsemän vuotta operaattorilla konesalipalveluiden sekä tietoliikenneyhteyksien parissa. Loput ajasta olen ollut IT laitteiden ja palveluiden parissa. Olen työskennellyt myös huollossa muutaman vuoden joten tiedän myös mitä konepellin alla on.

Omaan vahvan näkemyksen IT:n nykytilasta ja ohjaan yrityksiä oikeaan suuntaan IT viidakossa. Voimme tarpeen mukaan pitää kehityspalaverit 1-2x vuodessa. Autan myös tietosuojalain vaatimissa haasteissa. Minulla on myös erittäin kattava verkosto alan toimijoista.

Jeesaan mielelläni seuraavissa

 • ICT puolen tuotteet ja palvelut
 • Tietosuojalaki ja sen vaatimukset
 • Tietosuoja ja tietoturva
 • Palvelutarjouksien tarjouksien vertailu
 • Tietoliikenneyhteydet
 • IT-Ulkoistus

Kari Moisiola

Restonomi Ylempi AMK, Yrityslautturi Oy, Trailmaker Oy
050 388 3853
kari.moisiola@yrityslautturi.fi

Olen työskennellyt liiketoiminnan kehitystehtävissä yli 20 vuotta, joista 16 vuotta suurissa konserneissa.

Olen rakentanut liiketoimintakonsepteja ajatuksesta operointiin. Nykyisin toimin useissa yrityksissä osakkaana ja hallitusammattilaisena. Työssäni autan yrityksiä rakentamaan selkeän kasvupolun, kirkastamaan strategiansa ja nostamaan selkeästi rahoitusvalmiuttaan. Sparraan ja valmennan myös mm. myynti-, esiintymis- ja neuvottelutaidossa.

Jeesaan mielelläni:

 • Liikeidean terävöitys ja kasvustrategia
 • Myynti- ja neuvottelutaidot
 • Kun halutaan muutosta: kasvua, kansainvälistymistä, rahoitusta tai edessä sukupolven- tai omistajanvaihdos

Timo Liukko

First Round Oy
040 701 2272
timo.liukko@firstround.fi

Kysy jeesiä enkeli- ja kasvurahoituksesta sekä IoT:stä

Olen yrittäjä First Round Oy:lla ja autan yrityksiä kasvussa ja rahoituksen haussa. Toimin myös IoT-yritys Small Data Garden Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Minulle voi osoittaa kysymyksiä liittyen

 • kasvurahoitukseen
 • enkelirahoittamiseen
 • esineiden internetin (IoT) liiketoimintamahdollisuuksiin

Matti Malminen

Vice President, Trade & Export Finance, Konecranes Oyj
040 530 6136
matti.malminen@konecranes.com

Olen työskennellyt aiemmin 26 vuotta pankkimaailmassa ja ulkomaankauppaan liittyvät maksutavat ja riskeiltä suojautuminen oli pankkimaailmassa päivittäistä työsarkaani.

Kymmenen vuotta sitten siirryin ”toiselle puolelle pöytää” ja toimin nyt Konecranesin globaalina Help Deskinä näihin asioihin liittyen. Kauppasodat ja epävarmuus taloudessa on valitettavasti vienyt tilannetta haastavampaan suuntaan joten luottoriskeiltä suojautuminen on tärkeää. Tunne asiakkaasi ja erilaiset sanktiot ovat myös ulkomaankauppaa harjoittavien yritysten päivittäistä arkea.

Voin jeesata näissä aiheissa:

 • Ulkomaankaupan maksutavat
 • Vientikaupan rahoittaminen
 • Vientikaupan sanktiot
 • Luottoriskiltä suojautuminen

Pekka Miettinen

ekonomi, HHJ
050 2874
pekkaj.miettinen@gmail.com

Työskentelen muutamien eri toimialoilla olevien pk-yritysten kanssa sparraten ja hoitaen konsulttitoimeksiantoja sopimuksen mukaan.

Tarjolla on siten keskustelukumppanuutta ja jeesausta liittyen yritystoiminnan kehittämiseen, kuten liike-idean pohtimiseen, kannattavuus- ja rahoitusratkaisujen arviointiin, saneeraustilanteisiin, henkilöstöasioiden hoitoon jne.

Tiedän kokemuksesta, että yrityksissä kehittämisasiat ovat jatkuvasti ajankohtaisia! Mikäli kaipaat keskustelukumppania, ota epäröimättä yhteyttä: katsotaan yhdessä olisiko juttukaverista apua!

Anitta Niemelä

Johdon coach ja valmentaja, PCC, HHJ, FM (psykologi), Anitta Niemelä Oy
040 742 1110
anitta@anittaniemela.fi

Kysy jeesiä ja sparrausta:

 • johtamisen, esimiestyön ja HR/henkilöstöasioiden tilanteissa ja haasteissa
 • erityisosaamistani myös sopeutusten hyvä johtaminen

www.anittaniemela.fi

Lassi Nyyssönen

asianajaja, YTM, osakas, Asianajotoimisto Fenno
050 570 3234
lassi.nyyssonen@fennolaw.fi

Olen työskennellyt erittäin laaja-alaisesti yritysten ja yksityishenkilöiden oikeudellisten asioiden parissa. Avustan asiakkaitani työ-, yhtiö- ja sopimusoikeudellisissa asioissa sekä erilaisissa yritysjärjestelyissä.

Minulla on myös erittäin laaja kokemus tilanteista, missä kaikki ei ole mennyt liiketoiminnan osalta parhaalla mahdollisella tavalla. Olenkin ollut hoitamassa konkurssi- ja yrityssaneerausmenettelyitä pesänhoitajana, selvittäjänä tai avustamassa eri osapuolia näissä menettelyissä. Toimintani on käsittänyt avustamisen liiketoiminnan riskienhallintaan, jatkuvuussuunnitteluun, tervehdyttämiseen ja yleiseen johtamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Viimeisten vuosien aikana olen ollut tukemassa ja auttamassa yrityksiä ja yrittäjiä entistä enemmän liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa oikeudellisen neuvonnan jäädessä jopa hieman taka-alalle. Strategiat, osakassopimukset, johtamisrakenteet sekä erityisesti liiketoiminnan murrostilanteet on minulle tilanteita, missä olen mielelläni auttamassa.

www.fennolaw.fi

Sirpa Pötry,

aluevientipäällikkö, Reka Kaapeli Oy
040-503 2535,
sirpa.potry@reka.fi
 • Yli 30 vuotta vientimyyntiä asiakkaina sähköalan tukkurit, maahantuojat, sähkönjakeluyhtiöt ja OEM.
 • Toiminut eri Euroopan maissa, joista viimeisimpinä Skandinavia ja Baltian maat.
 • Kokemusta paikallisten myyntiyhtiöiden perustamisesta ja johtamisesta.
 • Myös jakelukanavien etsintä ja kansainväliset tenderit ovat olleet osana työtäni.
  Mikäli jokin näistä osa-alueista askarruttaa niin jeesaan mielelläni.

Pekka Rantamäki

 diplomi-insinööri, toimitusjohtaja, Rantamäki Advisors Oy
0400 482 517
pekka.rantamaki@outlook.com

Olen toiminut yli 30 vuotta rakennustarvikealalla markkinointi- ja johtotehtävissä, joista 26 vuotta Saint-Gobain Rakennustuotteissa markkinointijohtajana ja toimitusjohtajana. Viimeksi toimin 10 vuotta Teknos Group Oy:n konsernijohtajana ja CEO:na. Olen nyt eläkkeellä ns. päivätyöstä ja minulla on oma konsultointiyritys ja toimin seitsemän keskisuuren yrityksen hallituksen jäsenenä ja  kahdessa niistä puheenjohtajana.

Minulla on vahva kokemus liiketoiminnan johtamisesta rakennustarvikealalla/-kaupassa ja  valmistavassa teollisuudessa sekä yrityskaupoista Suomessa ja ulkomailla. Päämarkkina-alueet, joissa olen toiminut ovat Suomi, Skandinavia, Venäjä & CIS, Balttia, Puola, Saksa ja Kiina.  Konsernijohtajakokemus ja hallitustyöskentely on myös antanut kokemusta Strategian tekemisestä, toteuttamisesta sekä yrityksen johtamisesta ja henkilöstön kehittämisestä yleisesti. Olen mielelläni auttamassa liiketoiminnan kehittämisessä ja sparraamassa sekä mahdollisissa yrityskaupoissa.