Hyvinkään kaupungin energiansäästötyöryhmän, Hyvinkään yrittäjien ja Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin yhdeksättä kertaa järjestämässä hyvinkääläisyritysten energiatehokkuuskilpailussa 2020 palkittiin Pihailo. Pihailo tarjoaa pihanhoito-, pihasuunnittelu-, puutarhaohjaus- ja puutarhaverkkokurssipalveluita.

Hyvinvointia ja iloa puutarhasta! Pihasuunnitelma, pihan hoitotyöt ja puutarhaohjaus pihaan – jotta nauttisimme vapaa-ajastamme enemmän ja stressaisimme vähemmän. Tätä kaikkea tarjoaa Pihailo.

Pihailo on kehittänyt myös pyöräilevä puutarhuri -toimintamallin, jossa puutarhuri ja tarvikkeet kulkevat sähköavusteisella tavarapyörällä. Pyöräilevän puutarhurin hiilidioksidipäästöt ovat vain 1 % pakettiautolla kulkevan puutarhurin päästöistä, hiilidioksidipäästökertoimen ollessa 1-2 g/km. Pyörän akun lataaminen maksaa 0,02 €/ kerta. Lisäksi pyöräilevän puutarhurin kulkemisesta ei aiheudu melua tai nouse katupölyä. Puolet Pihailon pihatyöpalveluista tuotetaan nyt polkupyörällä.

Pihailolla on käytössään akkukäyttöiset puutarhakoneet, jotka ovat energiatehokkaita ja hiljaisia, eikä niiden käytössä synny suoria pakokaasupäästöjä. Akkukäyttöiset koneet ovat kevyitä ja niitä on hyvä kuljettaa tavarapyörällä.  Koneen akun lataa noin 1000 kertaa bensakanisterin hinnalla.

Aktiivisena some-vaikuttajana on Pihailon puutarhuri levittänyt esimerkkiään muillekin ja vähäpäästöinen toimintatapa on herättänyt runsaasti positiivista huomiota. Pyöräilevän puutarhurin palvelumalli olisikin mahdollista myös muiden toimijoiden ottaa käyttöön.

Hyvinkääläisyritysten energiatehokkuuskilpailulla halutaan korostaa energiatehokkuuden ja uusiutuvan energiankäytön merkitystä ja mahdollisuuksia yrityksille. Kilpailu tukee osaltaan Hyvinkään toimenpiteitä hiilineutraalisuutta tavoittelevien HINKU-kuntien ja kestävää kehitystä tavoittelevien FISU-kuntien ver-kostoissa.

Palkitun yhteystiedot:
Pihailo
Lea Rauta
p. 040 822 3368
lea@pihailo.fi