Kokoamme tälle sivulle yrityksen rahoitukseen ja rahoitusinstrumentteihin liittyvää tietoa erilaisiin yritysten rahoitustarpeisiin. Ajoittaiset rahoitustarpeet voivat olla myös pidemmät toimitus- ja maksuajat. Rahoitustarve voi liittyä yrityksen selviämiseen akuutissa kysynnän muutoksessa tai muun häiriön aiheuttaman tilanteen turvaamisessa. Oman panoksen lisäksi rahoitusta voi saada niin yksityisen sektorin kuin julkisenkin sektorin rahoituslähteistä. Alla olevista linkeistä saatte yksityiskohtaisempaa tietoa.

Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

Yksinyrittäjille 2000 euron toimintatuki koronavirustilanteessa – haku avautuu mahdollisimman pian


ELY-keskukset ovat saaneet lisärahoitusta myönnettäväksi yrityksen kehittämisavustuksiin koronavirusepidemian aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä kärsiville yrityksille koko maassa.

Haku avautuu 31.3.2020 ELY-keskusten verkkosivuilla.

Hakemusten sujuvan käsittelyn vuoksi työnjako ELY-keskusten rahoituksen ja Business Finlandin rahoituksen kesken määräytyy yrityksen työntekijämäärän perusteella.

ELY-keskuksen rahoitus yrityksille

  • Talousapu-neuvontapalvelun valtakunnallinen puhelinnumero on 029 502 4880. Sieltä saa ohjeita, miten toimia koronakriisin yritystoiminnalle aiheuttamissa tilanteissa ja se on avoinna arkisin klo 9.00–16.00.
  • Yritysten käytettävissä ovat myös toiminnan arviointiin ja suunnitteluun ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut. Analyysi- ja Konsultointipalvelujen päivähinta on 30 euroa + alv.

Business Finland Rahoituspalvelut Suomessa toimiville pk- ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta. Lue nämä kysymykset ja vastaukset ennen hakemuksen lähettämistä!

Kysymyksiä ja vastauksia, Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa – tavallisimpia kysymyksiä rahoituksesta.

Alta voit tutustua hakemusten kysymyksiin kirjautumatta asiointipalveluun:

Esiselvitys liiketoiminnan häiriötilanteessa.

Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahoitus, jonka suuruus on enintään 10 000 euroa. Tällä rahoituksella yritys voi selvittää ja suunnitella itselleen uusia liiketoimintoja, korvaavia alihankintaketjuja ja tuotannon organisoimista koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Kehittämisrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahoitus, jonka suuruus voi olla enintään 100 000 euroa. Tällä rahoituksella yritys voi toteuttaa niitä kehittämistoimenpiteitä, joita se on tunnistanut esiselvityksessä tai muuten omana toimintanaan ja jotka parantavat yrityksen mahdollisuuksia koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Toimenpiteiden tavoitteena tulee olla yritykselle uusia ratkaisuja tuotteisiin tai tuotantoon liittyen.

Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa

Business Finlandin palvelut yrityksille koronaepidemian aikana


Valmiuslait tulevat lisäämään ylivoimaisen esteen tilanteita

23.3. Viranomaisten koronamääräykset saavat aikaan force majeure-tilanteen yhä useammin


Työ- ja elinkeinoministeriö seuraa ja tekee tarvittavia toimia yhdessä eri TEM-konsernin toimijoiden kanssa vähentääkseen koronaviruksen vaikutuksia mm. yritysten toimintaan, työllisyyteen ja huoltovarmuuteen.

Kysymyksiä ja vastauksia: Korona ja yritysrahoitus


Verohallinto avaa yrityksille mahdollisuuden veronmaksun lykkäykseen. Pyynnön voi tehdä sähköisesti OmaVerossa 25.3. lähtien. Verohallinto keventää myös maksujärjestelyn ehtoja.

20.3. Verohallinto lykkää pyynnöstä yritysten kevään aikana erääntyviä veroja

19.3. Helpotuksia verojen maksujärjestelyihin koronaviruksen aikana


Kaikki suurimmat yrityksiä rahoittavat pankit ovat ilmoittaneet antavansa asiakaskohtaisesti lyhennysvapaita koronatilanteen takia. Mahdollista on hakea myös korotusta luotollisten tilien limitteihin. Alla olevasta linkistä löydät tietoa yrityksen rahoitus ja takaus vaihtoehdoista.

18.3. Yrityksen rahoitus koronatilanteessa 17.3. tilanteen mukaan


Tilinpäätös tulee laatia kirjanpitolain mukaan neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Alla olevasta linkistä lisätietoa lisäajasta ja sen perusteista.

17.3. Tilinpäätös ja veroilmoitus koronaviruksen aikana


Suomen rahoitusmarkkinat toimivat, ja myös pankit ovat sitoutuneet auttamaan pk-yrityksiä kriisin yli. Alla olevasta linkistä lisätietoa ja ohjeistusta koronaepidemian myötä lisääntyvään rahoitusratkaisuihin.

16.3. Finnveralla mahdollisuus kasvattaa pk-yritysten rahoitusta merkittävästi – asiakastyöhön varataan lisäresursseja


Team Finland on koostanut verkostonsa toimijoiden tietopaketteja yrityksille koronavirustilanteesta, sen vaikutuksista ja toimenpiteistä, joita eri organisaatiot toteuttavat kriisin hillitsemiseksi.

Alla olevasta linkistä löydät eri toimijoiden tarjoamat palvelut, joissa huomioidaan muuttuva tilanne maailmanlaajuisesti. Koosteessa seuraavat toimijat FINNVERA, ELY-KESKUKSET, BUSINESS FINLAND, TESI ja PRH.

Team Finland -verkoston toimijat auttavat yrityksiä kriisin sattuessa