Kokoamme tälle sivulle tietoa työnantajille koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Tietoa erilaisiin henkilöstöön liittyviin tilanteisiin, henkilöstötilanteen parantamiseksi ja oman toiminnan tehostamiseksi. Nostamme esiin tietoa YT:stä, lomauttamisesta, irtisanomisesta, karenssista ja sairauspäivärahasta. Kelan palveluista, hakemuksista ja etuuksista. Kysymyksiä ja vastauksia yleisesti rajaliikenteen rajoittamiseen.

 

Työmarkkinajärjestöt ovat tehneet esityksen toimista millä alennetaan työllistämisen kustannuksia ja siten parannetaan yritysten mahdollisuuksia selvitä Koronaviruksen aikaansaamasta taloudellisen tilanteen heikentymisestä.

20.3. Työeläkeyhtiöiden korona-helpotukset


Työ- ja elinkeinoministeriö seuraa ja tekee tarvittavia toimia yhdessä eri TEM-konsernin toimijoiden kanssa vähentääkseen koronaviruksen vaikutuksia mm. yritysten toimintaan, työllisyyteen ja huoltovarmuuteen.

Kysymyksiä ja vastauksia: Korona ja työvoiman liikkuvuus

Kysymyksiä ja vastauksia koronasta ja työelämästä


Tästä linkistä löydät lisätietoa Koronan aiheuttamiin kysymyksiin liittyen palkanmaksuun erikoistilanteissa. Tietoa löydät muun muassa liittyen karanteenin, ulkomaan matkoihin ja Koronaviruksen aiheuttamiin sairastamiseen liittyviin haasteisiin.

19.3. Korona ja palkanmaksuun liittyviä asioita


Alla liitteenä Aluehallintoviraston (AVI) tiedote liittyen julkisiin kokoontumisiin, jotka on rajoitettu kymmeneen henkilöön.

18.3. Mitä tarkoittaa yli 10 hengen kokoontumiskielto


Alla olevan linkin kautta löydät kysymyksiä ja vastauksia koronaviruksen vaikutuksesta ulkomaalaiseen työvoimaan. Vastauksia löytyy muun muassa kysymyksiin, kun ulkomaalainen työntekijä lähtee kotimaahansa, ja joutuu palatessaan tai ulkomailla karanteeniin, miten palkanmaksu menee.

18.3. Koronan vaikutukset ulkomaalaiseen työvoimaan


Mikä eteen, kun työnteko estyy yrityksessä ylivoimaisen esteen vuoksi. Alla olevasta linkistä löydät lakimies Kirsi Parnilan ohjeita, miten toimia. Mikäli isompi joukko yrityksen työntekijöitä sairastuu tai joutuu karanteeniin yhtäaikaisesti, tai jokin tuotannon kannalta välttämättömän osan tai palvelun saaminen estyy yllättäen koronaviruksen vuoksi, eikä tilanteeseen ole voitu varautua etukäteen, voi kyse olla työsopimuslain 2 luvun 12 §:n mukaisesta työn teon estymisestä.

17.3. Työnteko estyy yrityksessä ylivoimaisen esteen vuoksi


Koronavirus aiheuttaa tällä hetkellä erilaisia häiriöitä elinkeinoelämään. Työnantajilla saattaa tällaisessa tilanteessa syntyä tarve työvoiman lomauttamiselle. alla olevan linkin kautta löydät yleistä tietoa Koronaviruksen aiheuttaman työvoiman lomauttamiseen työnantajan näkökulmasta.

14.3. Koronavirus – työvoiman lomauttaminen työnantajan näkökulmasta


Ohjeistus Rajavartiolaitoksen tiedote rajanylitysliikenteeseen. Materialaissa tieota Suomen rajaviranomaiset ohjeistus sisärajoilla eli Suomen ja toisen Schengen-valtion välisessä liikenteessä sekä Suomen rajaviranomaiset ohjeistus ulkorajoilla eli Suomen ja Schengeniin kuulumattoman valtion, esimerkiksi Venäjä, välisessä liikenteessä.

19.3. Ohjeistus rajanylitysliikenteeseen